Goedkoop op vakantie

Het is bijna zomervakantie, dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan naar het buitenland. Al dagen of weken ben je bezig samen met je vriend(in) of gezin met het zoeken naar een leuke bestemming. Als we op vakantie gaan willen we het liefst goedkoop op vakantie. Wij geven hieronder een aantal handige tips!Goedkope vakantie tips

1. Vergelijkingssites
Eerste stap is meestal het vergelijken van de prijzen. Waar doe je dat? Inmiddels zijn er al tientallen vakantie vergelijkingssites die zo de prijzen kunnen vergelijken van alle aanbieders. Dit wil niet zeggen dat het ook goedkoop is. Belangrijke tip hierbij is om ook eens bij de aanbieder zelf te checken.

2. Met kinderen
De prijzen in het hoogseizoen zijn vaak het hoogst. Ouders zitten vaak vast aan de zomervakantie van de kinderen waardoor een vakantie boeken buiten deze periode soms lastig kan zijn. Een optie kan zijn om in de zomervakantie in Nederland te blijven en met de mei- of herfstvakantie naar het buitenland te gaan. Ga je voor een all inclusive of wordt het een appartement?

3. Flexibel met de datum
Als je nergens aan vast zit en zelf kunt bepalen wanneer je op vakantie gaat kijk dan op welke dagen het goedkoopst is. Een dag later of een dag extra kan soms al enkele Euro’s schelen in je portemonnee.

4. Vanaf een andere luchthaven
Kijk of je kunt vliegen vanaf een andere luchthaven bijvoorbeeld via Rotterdam- en Eindhoven Airport. Zeker als je langs de Belgische of Duitse grens woont kan het slim zijn om de prijzen hier te vergelijken naar dezelfde bestemming.

5 Rechtstreeks of overstap vluchten
Check het verschil in prijs van direct en overstap vluchten. Vluchten met een overstap zijn soms iets goedkoper.

6. Op tijd een vakantie boeken
Deze laatste tip weten we natuurlijk allemaal. Als je paar maanden van te voren gaat boeken kan het je zo heel snel tientallen Euro’s besparen.Goedkope vakantie in Nederland

Liever geld besparen, maar toch een vakantiegevoel? Verblijf dan in eigen land. Een prima alternatief als je goedkoop op vakantie wilt gaan. Nederland heeft veel te bieden voor zowel jongeren als ouderen. Genieten van het natuur op de Veluwe, Oosterschelde of het Waddengebied. Provincies als Drenthe en Gelderland hebben prachtige plekken waar je heerlijk kunt fietsen en tegelijkertijd genieten van het natuur. En wat dacht je van de vakantiehuisjes die je kunt huren langs de stranden. Misschien weleens gehoord van de term Glampings: een luxe manier van kamperen. Kijk voor meer reistips op Travelvibe.nl en Justmytravel.