Goedkoop op vakantie

Het is bijna zomervakantie, dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan naar het buitenland. Al dagen of weken ben je bezig samen met je vriend(in) of gezin met het zoeken naar een leuke bestemming. Als we op vakantie gaan willen we het liefst goedkoop op vakantie. Wij geven hieronder een aantal handige tips!
Goedkope vakantie tips

1. Vergelijkingssites
Eerste stap is meestal het vergelijken van de prijzen. Waar doe je dat? Inmiddels zijn er al tientallen vakantie vergelijkingssites die zo de prijzen kunnen vergelijken van alle aanbieders. Dit wil niet zeggen dat het ook goedkoop is. Belangrijke tip hierbij is om ook eens bij de aanbieder zelf te checken. Ook het parkeeraanbod rondom vliegvelden kan je online vergelijken en direct een parkeerplaats reserveren. Boek parkeren Schiphol eenvoudig via online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren.

2. Met kinderen
De prijzen in het hoogseizoen zijn vaak het hoogst. Ouders zitten vaak vast aan de zomervakantie van de kinderen waardoor een vakantie boeken buiten deze periode soms lastig kan zijn. Een optie kan zijn om in de zomervakantie in Nederland te blijven en met de mei- of herfstvakantie naar het buitenland te gaan. Ga je voor een all inclusive of wordt het een appartement? Zie voor meer Waarheenmetvakantie.nl.

3. Flexibel met de datum
Als je nergens aan vast zit en zelf kunt bepalen wanneer je op vakantie gaat kijk dan op welke dagen het goedkoopst is. Een dag later of een dag extra kan soms al enkele Euro’s schelen in je portemonnee.

4. Op tijd een vakantie boeken
Deze laatste tip weten we natuurlijk allemaal. Als je paar maanden van te voren gaat boeken kan het je zo heel snel tientallen Euro’s besparen. Dat het loont om op tijd een vakantie te boeken, weten we natuurlijk allemaal. Als je paar maanden van tevoren boekt, levert dat al snel een besparing op van tientallen euro’s. Ben je van plan om vooruit te boeken, doe dan eerst even research naar je bestemming. Wil je weten wat de beste reistijd is, ben je op zoek naar de fijnste accommodaties, of benieuwd naar de leukste activiteiten op bijvoorbeeld Curaçao? Check dan TipsCuracao, hét platform over Curaçao.

5. Vanaf een andere luchthaven
Kijk of je kunt vliegen vanaf een andere luchthaven bijvoorbeeld via Rotterdam- en Eindhoven Airport. Zeker als je langs de Belgische of Duitse grens woont kan het slim zijn om de prijzen hier te vergelijken naar dezelfde bestemming.

6. Huur eventueel een boot voordat je op vakantie gaat
Ben je van plan om een boot te gaan huren op vakantie? Een boot huren kan je makkelijk vooraf regelen. Wanneer je op je vakantieadres zelf een boot gaat huren kan het zijn dat de prijzen vrij hoog zijn en weet je niet zeker of de verhuurmaatschappij wel betrouwbaar is. Op het internet kan je eenvoudig een boot huren en weet je dat je te maken hebt met een betrouwbare verhuurder.

7. Ga eens op fietsvakantie in plaats van een dure verre vliegvakantie
Op vakantie in eigen land, veel mensen vinden het maar niets, maar zeker op de fiets kom je op plekken die je nog nooit eerder het gezien. Een serie van dagelijkse fietstochten kan zo heel verrassend uitpakken! Of je nu met je tentje achterop de fiets gaat, of je bagage laat vervoeren en overnacht in hotels: fietsvakanties zijn populair. Reizen per fiets is relatief goedkoop, zeker als je vanuit huis vertrekt. Zorg voor een goede vakantiefiets, en wat waterdichte Ortlieb tassen en hup de pedalen op! Zie ook Fly and drive Andalusië en Goedkope reiskoffers.
8. Ontspannen op reis, geniet van een wellness vakantie (check de aanbiedingen en kortingscodes)
Heb jij behoefte aan tot rust komen op vakantie? Kies dan eens voor een welverdiende wellness huisje of vakantie in eigen land, Europa of juist ver weg. Er zijn heel veel mooie plekken in Nederland waar je ultiem kan ontspannen. In Europa zijn volop warmwaterbronnen, prachtige wellnessresorts en retreat mogelijkheden. En ook buiten Europa is er een ruim aanbod aan wellness en/of yoga vakanties. Als je goedkoop op vakantie wilt kan je ook altijd de aanbiedingen in de gaten houden of kijken naar een kortingscode. Voor meer inspiratie over wellness vakanties verwijzen wij graag naar WellnessSpots.com en Berts goedkope vliegtickets. Kijk voor meer reistips op Travelvibe.nl, Justmytravel, voetbalreis Atletico Madrid en herfstvakantie bij Travelhunter.

9. Veilig met corona op vakantie
Op www.heerlijkehuisjes.nl vind je vakantiewoningen met een coronaproof label. Vakantiehuiseigenaren hebben hun woning volgens de RIVM-richtlijnen goed schoon, contactloze sleuteloverdracht en maar een gezin tegelijk is toegestaan per vakantiehuisje. Bijna 300 verschillende vakantiehuisaanbieders hebben zich hier al bij aangesloten, zodat je als gast altijd veilig en onbezorgd kunt genieten van de vakantie.

10. Denk aan een reisverzekering
Bij een goede voorbereiding op je vakantie hoort ook een reisverzekering. Er kan namelijk altijd iets gebeuren op vakantie, bijvoorbeeld het verliezen van je bagage of dat je ziek wordt. Mocht dit gebeuren, dan weet je in ieder geval dat je goed geholpen wordt.

Goedkope vakantie in Nederland

Liever geld besparen, maar toch een vakantiegevoel? Verblijf dan in eigen land. Een prima alternatief als je goedkoop op vakantie wilt gaan. Nederland heeft veel te bieden voor zowel jongeren als ouderen. Genieten van het natuur op de Veluwe, Oosterschelde of het Waddengebied. Provincies als Drenthe, Gelderland en Zeeland hebben prachtige plekken waar je heerlijk kunt fietsen en tegelijkertijd genieten van het natuur. Leuke vakantieverhalen lees je ook op Hop Around en Looking around. En wat dacht je van de vakantiehuisjes die je kunt huren langs de stranden. Misschien weleens gehoord van de term Glampings: een luxe manier van kamperen.Voor buitenlandse collega websites is er schiffsverfolgung.de, flugverfolgung-aktuell.com en Travelbloke.de. Wil je meer tips om te besparen op reizen? Lees dan dit artikel van The Dutch Nomads over Budget Backpacken of bekijk andere travel tips op hun website.