Visum aanvragen

Wanneer je gaat reizen naar landen buiten Europa kan het zijn dat je een visum moet aanvragen. Inreizen met alleen je Nederlandse paspoort gaat niet zomaar. Met een visum kun je voor een bepaalde periode in het land reizen of werken. Een visum kan aangevraagd worden bij de ambassade van het land waar je naar toe wilt gaan, maar ook via websites die deze service aanbieden.


E-visum

Een andere vorm van een standaard visum is de: E-visum. Deze vorm van visum vraag je online aan en ontvang je het visum via de e-mail. De voordelen van een E-Visum is dat je niet meer hoeft te wachten op vliegvelden zoals het vroeger gebeurde.

Visum Turkije
Het aanvragen van een visum voor Turkije kan op de website van www.evisa.gov.tr/nl/. De visum is dan geldig voor een periode van in totaal 180 dagen. Je verblijf mag niet langer zijn dan 90 dagen.

Visum Marokko
Als je gaat reizen naar Marokko dan heb je geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn, voldoende financiële middelen en in het bezit zijn van een retourticket.

Visum Suriname
Voor Suriname heb je een visum nodig die je kunt aanvragen bij de Surinaamse Consulaat of online via suriname.vfsevisa.com. Bij deze website kan je online een E-visum aanvragen.

Visum Indonesië
Ga je op vakantie naar Indonesië en blijf je minder dan 30 dagen in het land? Dan heb je geen visum nodig. Langer dan 30 dagen heb je wel een visum nodig. Let er wel op dat je paspoort langer dan zes maanden geldig is en je ticket moet het liefst een retourvlucht zijn. Voor informatie kijk op visum Indonesië. Lees meer vakantie inspiratie.Visum Suriname
Voor Suriname heb je een visum nodig die je kunt aanvragen bij de Surinaamse Consulaat of online via suriname.vfsevisa.com. Bij deze website kan je online een E-visum aanvragen.

Visum Dubai
In je paspoort krijg je een stempel bij aankomst waarmee je meerdere keren naar de VAE kunt reizen.

Visum Vietnam
Een visum aanvragen voor Vietnam is nu makkelijker geworden dankzij het E-visum. Om deze aan te vragen ga je naar evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt.

Visum Verenigde Staten
Op de website van Electronic System for Travel Authorization https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ kan toestemming gevraagd worden om visumvrij door de Verenigde Staten te reizen. In plaats van een visum heb je een ESTA nodig. Een ESTA eigenlijk een document die je toestemming geeft om het land binnen te komen zonder visum. Blijf je langer dan 90 dagen, dan heb je een visum nodig. Een Hawaii vakantie inplannen? Ook dan is een visum zo geregeld.

Visum China
Bij aankomst moet je in het bezit zijn van een geldig visum. Kijk voor meer informatie op visaforchina.org of visumbuitenland.nl. Wil je een rondreis door China maken dan dien je daarvoor een visum aanvragen. Als je op doorreis bent naar een derde land kun je Beijing bezoeken zonder voor vertrek naar China een visum aan de te vragen.

India
Wil je een rondreis door India gaan maken? Dan heb je een visum nodig. Dit visum is maximaal 30 dagen geldig.

Welke visum heb je nodig?
Vakantiegangers hebben een toeristenvisa nodig en mensen die in een land willen werken moeten in het bezit zijn van een werkvisa. Ga niet op zakenreis met een toeristenvisum, het kan maar zo zijn dat je het land niet binnenkomt. Meer bij onze vakantie partner.

Wat heb je nodig bij het aanvragen?
Als je op reis gaat check dan of je paspoort geldig is. In veel gevallen heb je standaard de volgende zaken nodig:

  • Paspoort die minimaal 6 maanden geldig is (met lege pagina’s).
  • Kopie van je ticket en waar je gaat verblijven.
  • Liefst een foto in kleur.

Weet je niet zeker of je een visum nodig hebt? Dan kun je informatie opvragen bij de ambassade van het desbetreffende land.