6 redenen waarom het leuk is om vliegtuigen van/naar Frankrijk te volgen

Wat leuk dat je Franse vluchten wilt gaan volgen! Omdat Frankrijk één van de grootste landen in Europa is, is er boven het Franse landschap veel activiteit in de lucht. Door moderne apps en websites is het mogelijk om vluchten tot in detail te volgen. Zo kun je gemakkelijk zien vanaf waar ze vertrekken en wat de eindbestemming is. Daarom leek het ons leuk om in dit artikel 6 redenen te geven waarom het leuk is om vliegtuigen te volgen. Lees je met ons mee?

1. Meer leren over de luchtvaart
Het kunnen volgen van vluchten laat zien hoe geavanceerd de technologie door de jaren heen is geworden. Het is natuurlijk heel bijzonder dat je als hobbyist real-time vluchten over de hele wereld kunt volgen. Voor liefhebbers van de luchtvaart is het volgen van vluchten een manier om meer te leren over verschillende vliegtuigtypes, luchtvaartmaatschappijen en de verschillen tussen de luchthavens binnen Frankrijk. Het volgen van vluchten is dus absoluut een hobby waar je veel van leert. Zo leer je onder andere over internationale tijdzones, geografie en de technologie achter vlucht tracking.

2. Het maken van een reisplanning
Het volgen van vluchten kan erg nuttig zijn om je perfecte reisplanning uit te stippelen. Door te zien welke vluchten waar en wanneer vertrekken, kun je beter plannen en inspiratie opdoen voor toekomstige reizen naar of binnen Frankrijk. Zo kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je lang in de rij hoeft te staan bij de douane óf dat je op andere drukke momenten op het vliegveld bent.

Om je goed voor te bereiden op je reis, raden wij je aan om je in te lezen over Frankrijk! Dit kan bijvoorbeeld door alle weetjes over Frankrijk te lezen.

3. Familie en vrienden volgen
We vinden het allemaal leuk om familie en vrienden te volgen wanneer zij op vakantie gaan, toch? Het is namelijk erg geruststellend om de vlucht van een geliefde te kunnen volgen als ze naar of vanuit Frankrijk reizen. Zo weet je precies wanneer ze veilig zijn geland en kan jij de eerste persoon zijn die ze weer een berichtje stuurt 😉

4. Trends en ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de bedrijvigheid op luchthavens, geeft het volgen van vluchten inzicht in de piekuren, de drukste routes en hoe luchthavens zoals Charles de Gaulle in Parijs of Nice Côte d’Azur bijna 24/7 op volle toeren draaien. Door trends en ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie te volgen, kan je ook je eigen reiscomfort vergroten. Dit, door bijvoorbeeld oude vliegtuigen te vermijden en drukke vliegvelden te ontwijken.

5. Vliegtuigspotten
Online vluchten volgen is een digitale uitbreiding van vliegtuigspotten, waarbij liefhebbers specifieke vliegtuigen of zeldzame vluchten volgen die naar of van Franse luchthavens komen. Het is ook een handig hulpmiddel om, wanneer je daadwerkelijk op een vliegveld aan het spotten bent, meer informatie te krijgen over wat voor type vliegtuig het is, wat de bestemming is en hoelang het vliegtuig al wordt gebruikt.

6. Ontspanning en hobby
Voor sommigen is het volgen van vluchten een ontspannende hobby. Uit eigen ervaring kunnen wij beamen dat het volgen van vluchten rustgevende activiteit is, wat helpt om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Wanneer ben jij van plan om van/naar Frankrijk te vliegen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Green Tourist. Wij geloven dat duurzaam leven en reizen goed te combineren zijn.