Egypte als vakantieland

Inmiddels is Egypte al vele jaren een enorm populair vakantieland. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het land heeft enorm veel te bieden voor toeristen. In de grote steden als Caïro en Luxor zijn de tempels en piramides de grote bezienswaardigheid terwijl aan de badplaatsen aan de Rode Zee vooral zonaanbidders en duikers komen die echt willen relaxen tijdens de vakantie.

Rode Zee
De Rode Zee is een belangrijke trekpleister van Egypte. De zee is helder, heerlijk van temperatuur maar zit bovenal vol met zeeleven. Prachtige koraalriffen met de mooiste vissen en andere dieren. Duikers uit alle landen komen hiernaartoe en vele toeristen maken hier voor het eerst kennis met duiken en snorkelen. Met een beetje geluk kom je nog wel dolfijnen, schildpadden of haaien tegen!

Badplaatsen
De meest populaire badplaatsen van Egypte zijn Hurghada, Sharm el Sheikh. Er zijn nog vele andere badplaatsen maar eerder genoemde twee zijn het meest bekend en tevens ook de grootste. De badplaatsen zijn voorzien van vele hotels, winkeltjes, barretjes en nog veel meer. Vanuit de badplaatsen kan je vele excursies boeken om meer van Egypte te bekijken. Tochten naar eilanden in de Rode Zee, woestijnsafari’s of ga je liever een dagtochtje maken naar Luxor of Caïro. Alles is mogelijk.

Overige mooie badplaatsen zijn El Gouna, Dahab en Marsa Alam.

Nijlcruise
Wat heel leuk is om te doen is het maken van een Nijlcruise. Gedurende een klein weekje ga je mee met één van de vele boten die over de Nijl varen. Je komt bij steden en plaatsen waar je anders niet snel zult komen. Abu Simpel in het zuiden, een tempelcomplex wat ooit uit elkaar is gehaald is en een paar kilometer verderop weer is gebouwd om het te redden van het opkomende water. Niet iedere Nijlcruise is hetzelfde dus verdiep je er even in welke het beste bij je past.

Vliegen naar Egypte
Een groot voordeel van Egypte is dat het niet zo ver vliegen is. Zo zit je al in 4,5 uur vliegen in Hurghada. Vliegen kan je vanaf alle grote luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Door de korte vliegtijd en relatief lage bedragen is en blijft het de komende jaren ook een populaire bestemming!