Vakantie Bonaire: helemaal tot rust komen!

Bonaire is eiland waar je jezelf de hele vakantie wel kunt vermaken. Zo kun je hier bij meer dan 80 duikscholen terecht voor een heuse onderwater beleving. Daarnaast kun je ook nog vele zeedieren, vissen en andere waterratten ontdekken in het marine park. Ook is een bezoekje aan Kralendijk de hoofdstad geen overbodige luxe. Je vindt hier namelijk verschillende gekleurde huizen, veel geschiedenis en voldoende eten en drinken om van te genieten. Ook kun je naar een heel oud bos wat meer dan 850 jaar aan geschiedenis te bieden heeft. Hier ontdek je de verschillende bomen en struikgewassen. Ook zijn er verschillende barretjes aan de zee waar je de zon kunt zien ondergaan of de dag kunt afsluiten met een borreltje. Bij de meeste hotels is ook een animatieteam aanwezig voor de kinderen. Ook zij kunnen prima vermaakt worden op dit eiland.

Wat kun je beleven tijdens je vakantie Bonaire

Tijdens de vakantie in Bonaire kun je deelnemen aan talloze activiteiten. Op dit eiland vindt je talloze stranden die zowel openbaar alsmede privé toegankelijk zijn. Wij zijn ook naar een privé eiland geweest, maar dit was niet zo’n succes want het is eigenlijk weer iets te rustig. Ook hebben we heerlijk kunnen paardrijden daar. De verschillende landschappen hebben geen invloed op het paard en zo sta je nog dichter bij de natuur. Ook hebben we stukken door het water heen gemaakt met het paard. Dit vond ik wel prettig want ik kreeg er geen natte voeten van. Daarnaast is de natuur prachtig om te zien. Zo zie je hier veel cactussen en wij waren hier toen er zelfs bloemen in zaten. Deze zie je niet in zoveel landen dus dat blijft bijzonder. Het is daarnaast ook de perfecte locatie om eens wat anders te eten.
Je maakt tijdens de reis over het eiland ook kennis met de verschillende nationaliteiten die hier veelal al jaren zijn gevestigd. Daarnaast is er altijd wel iets te doen en kun je het beste bij jouw hotel of verblijf informeren naar de mogelijkheden. Het hele jaar door zijn er honderden activiteiten in en rondom Bonaire.

De leukste uitstapjes in de buurt

Het leukste tijdens mijn vakantie in Bonaire vond ik de foodtrip die wij gemaakt hebben. Er zijn namelijk vele nationaliteiten hier gevestigd. Hierdoor is er ook veel keuze en altijd wel iets te eten voor iedereen. Daarnaast wordt er hier veel gebruik gemaakt van groente en door de lekkere bereidingswijze is dit ook nog eens voedzaam voor de kinderen. Ook kun je er veel van de geschiedenis leren. Zo is het al 500 jaar onderdeel van Nederland, en zijn er inmiddels meer als 70 nationaliteiten op dit eiland. De meeste invloed op het eiland komt vanuit Amerika en dan specifiek gezien de latino’s. Ook kun je een trip maken naar klein Bonaire wat te bereiken is met de boot. Dit eiland is maar 6 km 2, maar er valt voldoende natuur te ontdekken of je kunt lekker in de zon gaan liggen.

Vakantie en geschiedenis combineren op Bonaire

Bonaire behoort tot de Nederlandse Republiek en dus kun je ook veel over de geschiedenis hiervan leren tijdens je vakantie. Het eiland is helemaal door de natuur tot stand gekomen. Meer als 100 miljoen jaar geleden botste de platen tussen het Caribisch plateau en Atalia. Hierdoor is er 60 miljoen jaar geleden een stuk land boven water gekomen. In de loop van de tijd werd dit steeds groter ook door de lava die aan land kwam. Inmiddels is het een volwaardig eiland waar je veel kunt beleven. Ook de wind en regen hebben ervoor gezorgd dat er een solide basis voor dit eiland ligt. Tot een paar duizend jaar geleden leefde hier alleen Indianen. Zij leefde van de jacht op dieren in zee en in de natuur. Pas in 1499 zijn de kolonisten van Spanje hier aan land gekomen. Uiteindelijk is het in de 17de eeuw door Nederland veroverd.