Vliegen vanaf Airport Weeze

Airport Weeze is te vinden in Duitsland en ligt op slechts korte afstand van ons eigen land. Weeze ligt in de buurt van Noord Limburg. Binnen 5 min. vanaf de grens sta je al op de terminal van Airport Weeze. Het is zelfs mogelijk op lopend vanaf Nederland naar de luchthaven te gaan. Je bent dan ongeveer 15 min. onderweg.
Doordat het zo dicht aan de grens ligt is het voor Nederlanders interessant om naar hun bestemming te vliegen vanaf Airport Weeze. Ook omdat dit prijstechnisch een stuk voordeliger is dan bij de concurrenten.

Je kunt reizen naar de meeste populairste bestemmingen. Op dit moment is het mogelijk om naar meer dan 40 bestemmingen vanaf Weeze Airport te vliegen. De meest populaire landen zijn Spanje, Italië en Marokko. Er zijn nu zelfs 10 verschillende bestemmingen om op te vliegen. Inclusief de populaire zonvakanties naar Mallorca en Tenerife.

Verder is ook je auto parkeren bij het vliegveld voordelig en daarnaast is het ook een mogelijkheid om gebruik te maken van de airport shuttle bus. Deze vertrekt vanaf diverse bestemmingen binnen Nederland naar Airport Weeze.

De vliegveld code van Airport Weeze is NRN. Je kan ook wel zeggen dat de airport het kleine zusje is van Düsseldorf Airport. De vliegveld code is dan DUS. Let goed op als jij jouw reis gaat boeken. Dit zijn 2 verschillende airports. Je wil niet bij de verkeerde luchthaven gaan inchecken, want de afstand is ruim 20 min. Düsseldorf is ook veel groter en vliegt ook de langere afstanden naar bijvoorbeeld Amerika en Azië.

Parkeren Airport Weeze

Een groot voordeel van het vliegveld in Weeze is dat parkeren tegen een zeer voordelig tarief mogelijk is. Een groot verschil met de grotere luchthavens. Er zijn iets meer dan 7000 plaatsen te vinden waar je je auto kunt parkeren. Dit is ruim voldoende. In het zomerseizoen is het wel aan te raden om online te reserveren voor P1 en P2.

De parkeerplaatsen zijn onverdeeld in drie categorieën. P1, P2 en P3. Wanneer je een paar uur wilt staan zet je de auto op P1. Als je langer wilt parkeren kies je voor P2 en ben je een aantal dagen van huis dan zet je de auto op P3. Op het moment dat je je voertuig voor een aantal dagen wilt parkeren bij de luchthaven van Weeze is het altijd aan te raden om deze op P3 te zetten. Dit is het voordeligst.

Als je in bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart parkeer je altijd op P1 en dien je de parkeerservice te informeren. Ook als je iemand wil wegbrengen heb je 2 keuze’s. Je kan voor de kiss en ride strook kiezen. Je betaalt dan slechts 2 euro. Je kan ook kiezen om wat langer afscheid te nemen, iets te drinken en goed uitzwaaien, kies dan voor P1.

Faciliteiten Airport Weeze

Op Airport Weeze zijn er verschillende faciliteiten aanwezig. Voordat je vertrekt kun je een hapje eten in het restaurant waar je ook kunt genieten op het panoramaterras. Je hebt uitzicht op de start- en landingsbaan wat direct een ultieme beleving is! Je kunt ook een drankje doen in het airport café.

Er is ook een groot gebied te vinden waar je belastingvrij kunt winkelen. Het is maar liefst 450 vierkante meter groot en je vindt er onder andere souvenirs, cosmetica, boeken en reisartikelen. Hier haal haal je de beste items in huis voor een lagere prijs.

Verder kun je gratis gebruik maken van de Wi-Fi verbinding van het vliegveld. Roken kun je doen in de speciaal gecreëerde ‘Smokers Lounge’. Er is ook een mogelijkheid om geld te pinnen en kinderen kunnen spelen in een klein parkje met (betaalde) toestellen.